Mountainbiken

Op zoek naar een plek om te mountainbiken? Kom naar Drenthe! Prachtige natuurgebieden, gezellige brinkdorpjes en stoere evenementen. De Oerprovincie van Nederland is voor de mountainbike gemaakt. Lees het zelf in deze 4 redenen:

1. Fiets in een decor van prachtige natuur

Duik de natuur in! Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken.

  • Het Dwingelderveld, het grootste aaneengesloten natte heidegebied van Nederland, dat prachtig paars wordt in de nazomer.
  • Het Drents-Friese Wold, dat na de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland is en waar je het donkerste stukje vasteland vindt.
  • En de Drentsche Aa, met de gelijknamige beek, vele es-en brinkdorpen en de grootste schaapskooi van Drenthe.

Kortom: je zit niet zómaar ergens op de mountainbike. Je bevindt je midden in een spectaculair stukje natuur! Singletracks, hoogteverschillen, kombochten, je komt het allemaal tegen. En dat in een oerbos of zandafgraving. Durf jij het aan?
 

2. Test je klimkwaliteiten op de VAM-berg

Het splinternieuwe fietsparcours op de VAM-berg (de Col du VAM) is een klimwalhalla voor elke sportieve fietser.

Het bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 meter lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150 meter. Met een stijgingspercentage van maar liefst 15% is dit dus een echte kuitenbijter. Het vlonderpad van 300 meter lang en een speciale (drijvende) waterbrug zorgen voor nog nét wat extra uitdaging. 


3. Ontdek nieuwe verhalen

Als je dan toch op de mountainbike in Drenthe zit, kun je net zo goed wat cultuur opsnuiven. Drenthe barst van de historie, met unieke en indrukwekkende verhalen.

Natuurlijk zijn er de hunebedden (grafkamers), de oudste monumenten van Nederland. Hoe zijn ze hier eigenlijk terecht gekomen? En ken je het verhaal over de Koloniën van Weldadigheid? Armen, bedelaars en landlopers uit de grote steden kregen hier 200 jaar geleden een kans op een beter bestaan. Stil word je in Herinneringscentrum Kamp Westerbork, hier vandaan zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 100.000 Joden en Roma gedeporteerd.

Stap dus af en toe van je mountainbike en luister naar alle indrukwekkende verhalen. Pas dán komt de Oerprovincie van Nederland tot leven. Krijgt je MTB-tocht ineens een hele andere dimensie!

4. De Giant Track in Ruinen is twintig kilometer lang en super gaaf!!!

De route is verrassend technisch en met zestig hoogtemeters zo goed als vlak.
Alle mountainbikers, beginners én gevorderden, kunnen hier zodoende uit de voeten.
De Giant Track in Ruinen is herkenbaar aan de routeborden van Giant en zustermerk Liv.
De track ligt in de boswachterij Ruinen en is verbonden met andere routes in de omgeving.
Sportievelingen komen in dit deel van Drenthe dus zeker aan hun trekken.
Klik hier voor meer informatie.

 

Mountainbiken
directions_bus

Bushalte op 10 meter

restaurant

Lekker eten

wifi

Wifi

local_parking

Parkeerplaats, indoor fiets & motorstalling

eco

Duurzaam