Drenthe

Drenthe
Drenthe is een provincie van Nederland, gelegen in het noordoosten van het land. Grofweg gezien grenst ze in het noorden aan de provincie Groningen, in het oosten aan de Duitse Nedersaksen, in het zuiden aan de provincie Overijssel en in het westen aan de provincie Friesland. De hoofdstad van Drenthe is, Assen.

Bezienswaardigheden
Drenthe heeft 52 hunebedden, van de 54 die er in Nederland te vinden zijn. Een historische Maria kerk in Ruinen en de gewelven van het klooster, uit het jaar 1036. In Westerbork vindt u het herinneringscentrum en de resten van Kamp Westerbork, voormalig doorgangskamp van de nazi’s. Het standbeeld van Bartje in Assen. Kasteel van Coevorden. De oude binnenstad van Meppel, met haar grachtenpleinen en pakhuizen. En het standbeeld van Berend Botje in Zuidlaren. En zo heeft Drenthe nog veel meer bezienswaardigheden om te bezoeken/bewonderen.

Evenementen
Een paar van de evenementen zetten we op een rijtje: Het eerste weekend van september vind er een Bloemencorso plaats in Eelde. Natuurlijk de Drentse fiets 4daagseWielercriterium Gouden Pijl Emmen in Emmen. Oltimerdag in Ruinerwold. Bij ons in de buurt, KuNaFestivalactiviteiten en cultuur in Nationaal Park Dwingelderveld. De Ronde van Drenthe, een wielerwedstrijd, ze was van oudsher een van de belangrijkste Nederlandse amateurklassiekers, maar tegenwoordig doen er ook veel (semi-)professionals mee. Donderdag Meppeldagen in Meppel.

Attracties
Sprookjeshof in Zuidlaren, Dierenpark EmmenPlopsa Indoor Coevorden, Speelstad OranjeAttractiepark SlagharenVerkeerspark Assen en Drouwenerzand in DrouwenBoomkroonpad in Drouwen. De Drentse Koe in Ruinerwold.

Musea
Van de 30 musea gaan we er een paar noemen. Zo hebben we in Assen een Draaiorgelmuseum,  het Drents Museum en het Stoottroepen Museum. Het Van Gogh Museum in Veenoord. In Eelde kunt u een bezoek brengen aan Museum De BuitenplaatsInternationaalKlompenmuseum en Museum Vosbergen. In Meppel het Drukkerijmuseum. En in Veenhuizen het Gevangenismuseum.

Drenthe telt 4 ziekenhuizen; Het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen, het Scheper Ziekenhuis in Emmen, Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en in Meppel bevindt zich het Diaconessenhuis.

In de loop van de tijd is de bevolking van Drenthe minder Drents gaan praten. Toch spreekt nog een deel van de inwoners in de dagelijkse omgang Drents, dat als dialect van het Nedersaksisch officieel erkend is als regionale taal.

Drenthe heeft 3 nationale parken.
Nationaal Park Drents-Friese Wold
Nationaal Park Dwingelderveld
Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa

Drenthe
directions_bus

Bushalte op 10 meter

restaurant

Lekker eten

wifi

Wifi

local_parking

Parkeerplaats, indoor fiets & motorstalling

eco

Duurzaam