Koloniën van Weldadigheid

Koloniën van Weldadigheid op slechts 12 km vanaf De Stobbe hotel & suites!

Het is 1818. Johannes van den Bosch en zijn Maatschappij van Weldadigheid willen paupers in Nederland perspectief op een beter bestaan bieden. De Maatschappij sticht daarom landbouwkoloniën. De eerste heet Frederiksoord en al snel volgen Willemsoord en Wilhelminaoord. Uit het hele land wordt een groot aantal paupers naar de Vrije Koloniën van Weldadigheid opgezonden. Op 1 mei opent het nieuwe museum ‘De Proefkolonie’ haar deuren in het hart van Frederiksoord.
Op deze historische plek treedt u in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaart u hun onvergetelijke verhaal in een unieke multimediale tijdreis.


Op Paupervisite

Ga op Audiotour en beleef samen met Generaal Johannes van den Bosch en de broers Dirk en Hans hoe het 200 jaar geleden was in Willemsoord en omgeving. De acteurs van het ‘Pauperparadijs’ leiden je door de bijzondere geschiedenis van dit unieke gebied. Of ga Virtueel terug in de tijd! In Eetcafé De Steen in Willemsoord gaat u terug naar het jaar 1825. In een acht minuten durende Virtual Reality belevenis komt u als pauper aan in Kolonie III. Hier wordt u ontvangen door Generaal Johannes van den Bosch die u wegwijs maakt in het dagelijkse leven in ‘zijn’ Kolonie. Het voelt alsof u zelf die pauper bent.

Koloniën van Weldadigheid
directions_bus

Bushalte op 10 meter

restaurant

Lekker eten

wifi

Wifi

local_parking

Parkeerplaats, indoor fiets & motorstalling

eco

Duurzaam